Wednesday, 25 May 2016

Goals


            So, memandangkan dean list for 3 sem berturut-turut, 1 sem yang agak memuaskan tapi yg dah lepas, lepas lah, taknak ingat lagi. Teringin nak achieve 4flat. Tapi apakan daya, kemalasan utk test, quiz, just prevent me to get it. tggal 1 sem lagi nak struggle pun. tapi, dgn high confident yg aku ada skrg ni, insha Allah dgn izinNya, 4flat dkt tgn. haih. even rasa mcm tak percaya dgn diri sndiri ni, kadang rasa down, kadang rasa up balik  sbb kawan kawan and family support jd semangat balik. menyesal rasa dlu masa aku malas nak belajar time upsr, pmr and spm. menyesal sngt2. aku tak nampak effort aku dlu. dlu dgn skrg mcm langit dgn bumi. so different tuhan ja tau. takpa linda, ijazah ada lagi. dapatkan ANC linda ! this is for your family and your loved ones :). 

         Talk about achievement ni. My ambition since eighteen is to be ptd (pegawai tadbir diplomatik) or we called it as administration and diplomatic officer. Bila semua org tnya "linda nak jadi apa nnt?" or "course pentadbiran awam ni bleh jadi apa?" and i was like huh? tatau ke hm sedih hahaha. its okay. Tugas PTD : Merancang, menggubal dan melaksanakan dasar-dasar awam mengenai pengurusan sumber tenaga manusia dan organisasi, sumber kewangan, ekonomi, pentadbiran dan pembangunan wilayah/daerah/tempatan/tanah, perancangan dan pentadbiran sosial, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri (termasuk perkhidmatan luar negeri) keselamatan/ketahanan negara serta pengurusan teknologi maklumat.

         Gaji minimum RM2, 25++ and gaji maximum RM8,73++. and before nak dpt ptd ni kena lalui beberapa interview contohnya online interview, ikuti kursus dan sebagainya. and i remember yg muet aku tak lepas so kena lah lupakan cita cita nak jadi lawyer. hm hahahaha. huhuhuhuu its okay linda... tabahkan hati iniii. :'). so i hope that i could achieve my target and so that i could make my parents happy with my achievement :'). tak mintak apa pun. cuma nak satu. capai cita2. tu ja hm